VvE vergadering. “Ik kom niet want ik kan het niet meer zo goed horen en dus kan ik het niet meer zo goed volgen.”

30-05-2018

Regelmatig krijgen wij te horen dat een eigenaar niet meer naar de vergadering van de VvE komt omdat hij of zei het niet meer zo goed kan volgen als gevolg van gehoorverlies. Dit gebeurde ook afgelopen dinsdag. Een bestuurslid van een grote VvE vertelde mij dat een bewoonster niet op de vergadering zou komen om de hierboven genoemde reden. Hij zou haar persoonlijk informeren over de vergadering en alle besluiten die genomen moeten worden. Een nobele daad van het bestuurslid in kwestie maar niet erg efficiënt, zeker niet gezien het feit dat deze bewoonster niet de enige in het gebouw is. 

Diezelfde avond had ik een vergadering van een andere VvE. Een van de eerste aan wie ik mij voorstelde was Linda Gomes en zei zou die avond als schrijftolk aanwezig zijn. “Een schrijftolk….eens zien wat die gaat doen.” dacht ik.

Tijdens de vergadering zat de schrijftolk schuin achter de voorzitterstafel en zij typte met behulp van een speciaal toetsenbord alles mee met wat gezegd werd. In de zaal zat een eigenaar met gehoorverlies. Zij kon dankzij de schrijftolk alles goed volgen. Zij kon alles dat besproken werd uitgetypt via een IPad mee lezen. Af en toe reageerde ze op zaken en zo heeft ze uiteindelijk de vergadering actief bij kunnen wonen.

Wilt u meer weten over wat de mogelijkheden voor u zijn tijdens een vergadering of in andere situaties neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht